Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom!
026 325 94 35

Parket schuren

Stofvrij schuren en polijsten Schuren van parket en houten vloeren

Het stofvrij schuren en behandelen van een nieuwe of bestaande parketvloer is een vak apart. Voor de vakmannen van Albano Vloeren is het echter dagelijkse werk. De gekozen polijstbehandeling is zeer bepalend voor de gewenste afwerking. Onze vakmannen kijken samen met u naar de mogelijkheden en adviseren u graag. Veel van onze opdrachtgevers zijn bedrijven, instellingen en particulieren waarbij stofvrij werken van noodzaak is. Daarom maken wij gebruik van professionele schuurmachines en stofafzuigsystemen.

 

Albano Vloeren is dé vloerenspecialist Houten vloer schuren en afwerken

Het stofvrij schuren van een parketvloer is een vak apart. Voor de vakmannen van Albano Vloeren is het echter hun dagelijkse werk. Veel van onze opdrachtgevers zijn bedrijven, instellingen en particulieren waarbij stofvrij werken van noodzaak is. Daarom maken wij gebruik van professionele schuurmachines en stofafzuigsystemen. Voordat wij kunnen beginnen aan het stofvrij schuren en afwerken van uw parketvloer zijn er een aantal dingen die wij moeten inventariseren:

 • Welke houtsoort moet er geschuurd worden?
 • Hoeveel aantal schuurgangen moeten er toegepast worden?
 • Moeten er spijkertjes gedreveld worden en spijkergaatjes gedicht worden?
 • Moeten de V-naden gefreesd worden?
 • Zijn er onherstelbare parketdelen die vervangen moeten worden?
 • Welke polijstbehandeling moet er toegepast worden?
 • Welke afwerking is gewenst?

Borstelen van uw parketvloer

Het borstelen van een parketvloer is een techniek dat ooit is ontwikkeld door de parketteurs zelf op de werkvloer. Door de nerfstructuur van het hout open te borstelen, creëren onze vakmannen een nog levendiger karakter van het hout. De vakmannen van Albano Vloeren beheersen deze borsteltechniek als geen ander en hebben deze zelf verder door ontwikkeld.

Parketvloer kleuren

Bent u tevreden met u huidige houten parket vloer, maar wilt u de uitstraling veranderen? Een kleurolie kan de oplossing voor u zijn! Diverse stijlen zoals modern of klassiek zijn mogelijk zodat u precies de vloer krijgt die u voor ogen heeft. Kleuren zoals een whitewash, witte of grijze tint worden veel toegepast, maar vandaag de dag zijn er vrijwel 1001 soorten kleuren mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een strandtentvloer of een bruine boerderijvloer. Bij het kleuren van parketvloeren is het uiteindelijke kleureffect op uw parketvloer sterk afhankelijk van de natuurlijke kleurverschillen van het hout en de wijze van de behandeling.

Neem contact op

De voordelen van het kleuren van uw parketvloer

 • U krijgt de uitstraling van een nieuwe parketvloer
 • De natuurlijke uitstraling van het hout blijft behouden
 • Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk
 • Goed te herstellen dus zeer duurzaam

Voor het schuren van uw parketvloer, borstelen van uw parketvloer en/of het kleuren van uw parketvloer kunt u het beste een afspraak maken met onze parketspecialisten. Wij kunnen naar aanleiding van uw wensen een offerte op maat voor u opstellen.

Vrijblijvend advies

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Wij renoveren vloeren door heel het land. Neem daarom gerust contact met ons op en stel ons uw vraag (via het formulier, telefonisch of per mail). Wij delen graag onze kennis en ervaring met u!

CONTACT OP NEMEN

Andere renovaties:

Meer informatie nodig?

Contact