Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom!
026 325 94 35

Parket schuren

Schuren van parketvloer is een vak apart Schuren van parket en houten vloeren

Het stofvrij schuren en behandelen van een nieuwe of bestaande parketvloer is een vak apart. Voor de parketspecialisten van Albano Vloeren Arnhem is het echter dagelijkse werk. De gekozen schuur- en polijstbehandeling is zeer bepalend voor de gewenste vloerafwerking. Onze parketspecialisten kijken samen met u naar de mogelijkheden en adviseren u graag. Veel van onze opdrachtgevers zijn bedrijven, instellingen en particulieren waarbij stofvrij werken van essentieel belang is. Daarom maken wij gebruik van professionele schuurmachines en stofafzuigsystemen.

 

Stofvrij schuren van parketvloer Parketvloer schuren en afwerken

Voordat wij kunnen beginnen aan het stofvrij schuren en afwerken van uw parketvloer zijn er een aantal dingen die wij moeten inventariseren:

 • Welke houtsoort moet er geschuurd worden?
 • Hoeveel aantal schuurgangen moeten er toegepast worden?
 • Moeten er spijkertjes gedreveld worden en spijkergaatjes gedicht worden?
 • Moeten de V-naden gefreesd worden?
 • Zijn er onherstelbare parketdelen die vervangen moeten worden?
 • Welke polijstbehandeling moet er toegepast worden?
 • Welke afwerking is gewenst?

Levendiger karakter van parketvloer Borstelen van parketvloer

Het borstelen van een parketvloer is een techniek dat ooit is ontwikkeld door de parketteurs zelf op de werkvloer. Door de nerfstructuur van het hout open te borstelen, creëren onze parketteurs een nog levendiger karakter van het hout. De parketteurs van Albano Vloeren beheersen deze borsteltechniek als geen ander en hebben deze zelf verder door ontwikkeld.

Andere uitstraling van parketvloer Parketvloer kleuren

Bent u tevreden met u huidige houten parket vloer, maar wilt u de uitstraling veranderen? Een kleurolie of lakafwerking kan de oplossing voor u zijn! Diverse stijlen zoals modern of klassiek zijn mogelijk, zodat u precies de vloer krijgt die u voor ogen heeft. Kleuren zoals een whitewash, witte of grijze tint worden veel toegepast, maar vandaag de dag zijn er vrijwel 1001 sfeerkleuren mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie mat gelakte parketvloer in een jaren 30 woning met onbehandelde uitstraling, natuurlijk geoliede kasteelvloer of een bruine boerderijvloer. Bij het kleuren van parketvloeren is het uiteindelijke kleureffect op uw parketvloer sterk afhankelijk van de natuurlijke kleurverschillen van het hout, de inhoudsstoffen en de wijze van de behandeling.

Neem contact op

De voordelen van het kleuren van uw parketvloer

 • U krijgt de uitstraling van een nieuwe parketvloer
 • De natuurlijke uitstraling van het hout blijft behouden
 • Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk
 • Goed te herstellen dus zeer duurzaam

Voor het schuren van uw parketvloer, borstelen van uw parketvloer en/of het kleuren van uw parketvloer kunt u het beste een afspraak maken met onze parketspecialisten. Wij kunnen naar aanleiding van uw wensen een offerte op maat voor u opstellen.

Vrijblijvend advies

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Wij renoveren parketvloeren en houten vloeren in de regio Arnhem, maar ook in onder andere Oosterbeek, Doorwerth, Huissen, Angeren, Velp, Rozendaal, Westervoort, Duiven en Nijmegen. Neem daarom gerust contact met ons op en stel ons uw vraag (via het formulier, telefonisch of per mail). Wij delen graag onze kennis en ervaring met u!

CONTACT OP NEMEN

Andere vloerrenovaties:

Meer informatie nodig?

Contact