Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom!
026 325 94 35

Terrazzovloer renovatie

Albano Vloeren is uw vloerenspecialist in regio Arnhem en omstreken Uw terrazzovloer in de beste conditie

Terrazzo vloeren staan bekend om de luxeueze uitstraling en duurzaamheid. Echter, zoals iedere vloer waarop geleefd wordt, zijn ook terrazzo vloeren onderhevig aan slijtage, krassen, vlekken en beschadigingen, waardoor herstel van uw vloer na verloop van tijd noodzakelijk is. Wij helpen u graag met het reinigen, slijpen, polijsten, kristalliseren of impregneren van uw terrazzovloer.

Het herstellen en onderhouden van een Terrazzovloer is een specialistische klus die veel kennis en ervaring vereist. Wij streven naar perfectie, daarom worden onze vloerspecialisten regelmatig bijgeschoold om technieken te verfijnen en nieuwe ontwikkelingen te volgen.

CONTACT

Dienst Terrazzovloer slijpen

De meest ingrijpende behandeling is het slijpen van Terrazzo vloeren. Door deze behandeling worden de hoogteverschillen tussen de onderlinge terrazzo-granulaten vlak geschuurd en hiermee wordt de basis gelegd voor een vlakke en egale vloer. De voegen of beschadigingen worden, indien nodig, hersteld. Bij terrazzo vloeren die al eens vlak geslepen zijn, is het niet altijd nodig om deze behandeling nog een keer uit te voeren, alleen als er diepe beschadigingen zijn opgetreden. Anders kan er direct gestart worden met het polijsten van uw terrazzovloer.

 

Dienst Terrazzovloer polijsten

Om te polijsten maakt Albano Vloeren Arnhem gebruik van fijne diamantsegmenten waarbij loopbanen en lichtere krasjes verwijderd worden en waardoor het glansniveau hersteld wordt. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten kan de glansgraad van de vloer bepaald worden. Mat, zijdeglans of glans gezoet. De glans is afhankelijk van het soort terrazzo. Na de gewenste glansgraad kan de terrazzovloer afgewerkt worden met impregnatie of kleurverdiepende olie.

Dienst Terrazzovloer impregneren

Na het slijpen en of polijsten van uw terrazzovloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren, om zo een bescherming te bieden tegen het indringen van zuren, vetten en oliën, maar ook tegen het indringen van loopvuil. Bij het impregneren van de terrazzovloer worden de poriën in het gesteente afgesloten, het impregneermiddel dringt namelijk door in de terrazzosteentjes en verankert zich, waardoor het terrazzo oppervlak vuil- en vloeistof afstotend wordt. Zo blijft uw terrazzovloer langer beschermd en wordt dagelijks onderhoud vereenvoudigd.

Dienst Terrazzovloer kristalliseren

Kristalliseren wordt toegepast voor het verdichten en beschermen van de toplaag bij terrazzovloeren. Door de kristallisatie-wax aan te brengen en in te boenen vormen er microkristallen die een reactie aangaan met de kalk in de terrazzovloer, waardoor er een harder en verdicht oppervlak ontstaat. De microkristallen sluiten de terrazzovloer zodanig af dat vuil en vlekken geen kans krijgen om de terrazzovloer in te dringen en de glans hersteld wordt. Zo blijft uw vloer vuil- en waterafstotend.

Dienst Terrazzovloer reinigen

Het periodiek vloeronderhoud verzorgen wij graag voor u. Wij werken met de juiste schoonmaakproducten (bij het schoonmaken mag u namelijk geen gebruik maken van agressieve schoonmaakmiddelen) en machines om uw vloer snel en grondig te reinigen. Wij zullen indien nodig uw vloer eerst met de hand schoonmaken en vervolgens overgaan op machinaal onderhoud. Wij hebben hiervoor een professionele schrobmachine en maken gebruik van het Diamond Cleaning Systeem. Het Diamond Cleaning Systeem is een manier voor het mechanisch behandelen en onderhouden van vloeren met behulp van microscopische diamant segmenten. Daarnaast kunnen wij stain protector aanbrengen, hiermee creëren we een water en olie-afstotend oppervlak, waardoor de onderhoudskosten in de toekomst extreem zullen afnemen.

Afspraak maken

Andere vloerrenovaties: