Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom!
026 325 94 35

Schuren parketvloer

Het resultaat

Een parketvloerrenovatie heeft niet altijd met slijtage te maken. Vaak is het schuren van de parketvloer nodig als de bestaande parketvloer wordt aangeheeld in bijvoorbeeld een uitbouw van de woning of na het verwijderen van een openhaard.

Ook daarvoor bent u bij Albano Parket aan het juiste adres. De nieuwe aangelegde vloer loopt met de juiste behandelingen naadloos over met de bestaande vloer.

Parket schuren gebeurt ook nadat er een gedeelte parket wordt gerenoveerd of gerepareerd, nadat de parketvloer bijvoorbeeld waterschade heeft opgelopen. Deze reparatieplaatsen krijgen dan nagenoeg de bestaande vloer uitstraling. Na het schuren van de parketvloer is de afwerking minstens zo belangrijk.

Afwerking parketvloer

Nadat een parketvloer vakkundig door ons is geschuurd is het tijd voor een duurzame afwerking. Doordat  Albano Parket met hoogwaardige afwerkingen, kiest u automatisch voor een parketrenovatie van kwaliteit. Voor de afwerking heeft u keuze uit een lakafwerking of hardwaxolie afwerking.

Vloer schuren en lakken

Na het schuren van de houten vloer wordt de vloer enkele keren gelakt. Een gelakte parketvloer geeft een slijtvaste beschermlaag aan de oppervlakte van het hout. Deze is goed te onderhouden en vochtig af te nemen. U heeft keuze uit zijde mat, mat en extra matte lak. De kleur van de lak is over het algemeen blank.

(Hardwax) olie

Met de keuze voor een olie kiest u voor de meest natuurlijke uitstraling van uw vloer. Meestal passen wij een hardwax olie toe. Door na het schuren de olie diep in het hout te poetsen krijg de vloer een matte natuurlijke uitstraling en geeft het optimale bescherming. Een parketrenovatie met hardwax olie is het best bestand tegen vocht, vuil en vlekken, maar jaarlijks bijwerken wordt aangeraden door o.a. het regelmatig schoon dweilen van de vloer.

Andere projecten