Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom!
026 325 94 35

Terrazzo vloeren

Dé vloerspecialist uit Arnhem Vakmanschap in terrazzo vloeren

Albano vloeren bestaat sinds 1990 en staat al bijna 30 jaar bekend als de vloerenspecialist uit Arnhem. In de afgelopen jaren hebben we ons onder de naam Albano Vloertechniek gespecialiseerd in het renoveren, plaatsen en onderhouden van terrazzo vloeren (ook wel granito vloeren genoemd). Bij Albano Vloeren Arnhem bent u verzekerd van een terrazzo vloer waar u jarenlang van kunt genieten. Afhankelijk van uw wensen en situatie bepalen we samen wat mogelijk is om tot het juiste resultaat te komen. Onze vakmannen zullen altijd een passende oplossing op maat bedenken.

NEEM CONTACT OP

Nieuwe vloer of vloerrenovatie

Terrazzo vloeren zorgen voor een luxe sfeer in iedere ruimte. Wanneer u voor terrazzo kiest dan kunt u daar heel lang van genieten. Terrazzo vloeren staan namelijk bekend om hun lange levensduur en tijdloze design. Onze adviseurs beschikken over ruime kennis en ervaring om u te adviseren over de juiste vloerkeuze en onze vakmannen realiseren uiteraard graag een prachtig eindresultaat voor u. Wij kijken daarbij naar wat er nodig is in uw specifieke situatie. Daarbij kiezen we samen met u voor een nieuwe vloer of een vloerrenovatie. Onze specialisten zijn ook zeer ervaren in het renoveren van uw oude terrazzo vloer zodat deze er weer als nieuw uitziet. Bent u woonachtig in de omgeving van Arnhem? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Arnhem voor een persoonlijk advies.

Slijpen van uw terrazzovloer

De meest ingrijpende behandeling is het slijpen van terrazzo vloeren. Door deze behandeling worden de hoogteverschillen tussen de onderlinge terrazzo granulaten vlak geschuurd en hiermee wordt de basis gelegd voor een vlakke en egale vloer. De voegen of beschadigingen worden, indien nodig, hersteld. Bij terrazzo vloeren die al eens vlak geslepen zijn, is het niet altijd nodig om deze behandeling nog een keer uit te voeren, alleen als er diepe beschadigingen zijn opgetreden. Anders kan er direct gestart worden met het polijsten van uw terrazzovloer.

Kristalliseren van uw terrazzovloer

Kristalliseren wordt toegepast voor het verdichten en beschermen van de toplaag bij terrazzovloeren. Door de kristallisatiewax aan te brengen en in te boenen vormen er microkristallen die de reactie aan gaan met de kalk in de terrazzo, waardoor er een harder en verdicht oppervlak ontstaat. De microkristallen sluiten de terrazzovloer zodanig af dat vuil en vlekken geen kans krijgen om de terrazzovloer in te dringen. Zo wordt de glans hersteld en blijft uw vloer vuil- en waterafstotend.

 

 

 

 

Polijsten van uw terrazzovloer

Om te polijsten maakt Albano Vloeren Arnhem gebruik van fijne diamantsegmenten waarbij loopbanen en lichtere krasjes verwijderd worden en waardoor het glansniveau hersteld wordt. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten kan de glansgraad van de vloer bepaald worden. Mat, zijdeglans of glans gezoet. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het soort terrazzo. Na de gewenste glansgraad kan de terrazzovloer afgewerkt worden met impregnatie of kleur verdiepende olie.

 

Impregneren van uw terrazzovloer

Na het slijpen en of polijsten van uw Terrazzovloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren, om zo een bescherming te bieden tegen het indringen van zuren, vetten en oliën, maar ook voor het indringen van loopvuil. Bij het impregneren van de terrazzovloer worden de poriën in het gesteente afgesloten, het impregneermiddel dringt namelijk door in de terrazzosteentjes en verankert zich, waardoor het terrazzo oppervlak vuil- en vloeistof afstotend wordt. Zo blijft uw Terrazzovloer langer beschermd en  wordt dagelijks onderhoud vereenvoudigd.

Persoonlijk advies

Onze adviseur helpt u graag verder in een persoonlijk gesprek. Wij nodigen u hiervoor graag uit in onze showroom zodat we u meteen de mogelijkheden kunnen laten zien. Heeft u vragen over het plaatsen, renoveren, bewerken of verwijderen van uw terrazzo vloer, stuur ons dan gerust een berichtje of kom langs. Woont u niet in de buurt van Arnhem? Geen zorgen! U kunt uw vraag gerust aan ons stellen (via het contactformulier, telefonisch of per mail). Onze vakmannen plaatsen, renoveren, verwijderen en onderhouden terrazzo vloeren door heel Nederland.

Neem contact op

Een greep uit onze collectie Terrazzo vloeren

Meer informatie nodig?

Contact